WarpSeal zelfklevend afdichtsysteem

Durabase WS WarpSeal: Zelfklevend afdichtsysteem van Dural
Zonder vuil of slepen: Durabase WS WarpSeal maakt een schone en normconforme afdichting van badkamers en natte ruimtes binnen de kortst mogelijke tijd mogelijk. Want de afdichtbanen afdichtingstapes, hoekelementen en manchetten zelfklevend zijn en kunnen – zonder tijdrovende voorbereiding – op verschillende ondergronden worden aangebracht. Omdat in vergelijking met in vloeibare vorm te verwerken afdichtingsmaterialen de lange droogtijd alsook de hoge kracht- en schoonmaakinspanningen komen te vervallen, bewijst het nieuwe systeem van Dural bijzonder tijdsbesparend en eenvoudig in gebruik te zijn.
Als zelfklevend systeem vereenvoudigt Durabase WS WarpSeal de normconforme afdichting van binnenruimtes volgens DIN 18534. “Zo hebben wij aan de ene kant een nieuwe mogelijkheid voor een betrouwbare afdichting ontwikkeld die met weinig moeite kan worden verwerkt. Aan de andere kant blijft de bouwplaats hiermee stofvrij en schoon”, legt Dural-bedrijfsleider Michael Demeter uit. Zowel het vervoer, aanmaken en aanbrengen van lijmstoffen alsook de wachttijd vanwege het droogproces komen te vervallen. Tegels kunnen direct na de installatie worden gezet. Ook ontstaan er geen lijm- en mortelresten – omslachtig schoonmaakwerk is niet nodig. Daarbij slijt het gereedschap ook niet.

Doordachte systeemcomponenten

De basis van het systeem is de afdichtbaan van één meter breed en met een rollengte tot 30 meter. Aan de voorzijde van de gele banen zorgt een vlieslaminering voor de beste treksterkte. Vliesvrije herhalingsstrips bevordert de overlappende hechting van de afdichtbanen – zonder voorafgaande inspanning. Om het hanteren van de zelfklevende elementen te vergemakkelijken, is het gesiliconiseerde afdekpapier aan de achterzijde voorzien van een sleuf of voorzien van een griplip. 120 millimeter brede hoek- en plintafdichtbanden en diverse hoekelementen en manchetten maken het nieuwe assortiment compleet. Zo kunnen ook hoeken, (bad)kuipen en douchewiggen eenvoudig in de meest uiteenlopende uitvoeringen worden afgedicht.

Snel te betegelen

De Durabase WS WarpSeal banen en afdichtingstapes hoeven alleen op de juiste lengte te worden gesneden voordat ze worden verlijmd. Eerst woorden de binnen- en buitenhoeken gelijmd en vervolgens de afdichtingstapes. De gele banen worden vervolgens met behulp van de bevestigingsstrip aan de achterzijde aan de wand bevestigd . Het systeem bereikt binnen enkele seconden een kleefkracht van meer dan 20 ton per vierkante meter. Tegels en andere wand- en vloerbedekkingen kunnen direct worden aangebracht.

Flexibel inzetbaar, veilige bescherming

De systeemcomponenten zijn gemaakt van geurloos polyethyleenschuim. Door de emissievrije verwerking en enorme opbrengst van het materiaal voldoen deze aan hoge duurzaamheidseisen. Door de flexibele schuimstructuur van het bouwmateriaal zijn de WarpSeal-producten bijzonder elastisch en passen ze zich optimaal aan oneffenheden aan. Het afdichtsysteem hecht op verschillende ondergronden zoals hout, beton, dekvloeren, gips- en cementbouwmaterialen, roestvast staal, glas, email en kunststof. Terwijl conventionele afdichtingstapes een hoge watertoevoer in het gebouw bevorderen, garandeert Durabase WS WarpSeal een betrouwbare bescherming tegen het binnendringen van vocht. Het afdichtsysteem is zowel ETA- als bouwkundig getest en maakt – schoon en in de kortst mogelijke tijd – normconforme afdichting overal mogelijk.