Vloerindicatoren van Dural voor het maken van geleidingssystemen

Kleine moeite – grote hulp
Trappen, hellingen en stoepranden – voor ouderen, slechtzienden en blinden vormt obstakeldetectie elke dag een grote uitdaging. Met name in de openbare ruimte ontbreekt het vaak aan oriëntatiehulpmiddelen voor lichamelijk beperkten. Ter bescherming tegen gevaren zoals bijvoorbeeld trappen biedt de profielspecialist Dural uit het Duitse Westerwald een grote keuze aan tactiele oriëntatiehulpmiddelen. Met behulp van de eenvoudig te verwerken vloerindicatoren kunnen normconforme geleidingssystemen worden geïmplementeerd – ook achteraf. De noppen en strips voor binnen en buiten zijn in verschillende uitvoeringen en materiaalvarianten verkrijgbaar.

Het uitgebreide assortiment vloerindicatoren van Dural is op de in Duitsland geldende norm (DIN 32984) afgestemd en zorgt voor een betrouwbare tactiele oriëntatie in de openbare ruimte. De geleidestrips, noppen en matelementen kunnen zowel binnen als buiten worden toegepast. Het assortiment omvat losse noppen en ribben en wordt aangevuld met voorgemonteerde matelementen met maximaal 50 noppen of drie ribben. Kant-en-klaar en met een zijlengte van 30 vierkante centimeter kunnen met behulp van de Tacnop PM-M en Tacrip PM-M plakfolies bijzonder snel omvangrijke bewegwijzeringssystemen tot stand worden gebracht. Al naar gelang de uitvoering zijn de oriëntatiehulpmiddelen gemaakt van polyurethaan of roestvast staal van de types V2A of V4A. Ze worden door middel van een boorgat bevestigd of eenvoudig op de gewenste ondergrond gelijmd. Zo kunnen de afzonderlijke elementen – bijvoorbeeld tijdens een evenement of beurs – tijdelijk op een gladde, schone ondergrond worden aangebracht en vervolgens zonder resten worden verwijderd. Om sterke contrasten tot stand te brengen en zo het voor slechtzienden gemakkelijker te maken om de producten waar te nemen, zijn zowel de afzonderlijke indicatoren als de noppen- en geribbelde matten in drie verschillende kleuren verkrijgbaar. Speciale sjablonen vergemakkelijken de normconforme positionering van de tactiele oriëntatiehulpmiddelen. De grote keuze aan verschillende oppervlakken en structuren helpt erbij om aan de afzonderlijke eisen van bouwprojecten te voldoen en biedt langdurige veiligheid aan slechtzienden en blinden.

De profielenfabrikant Dural biedt een breed scala aan tactiele oriëntatiehulpmiddelen voor binnen- en buitengebruik aan. Met behulp van de normconforme vloerindicatoren kunnen in de openbare ruimte afzonderlijke aandachtsvelden en signalisatiesystemen worden gerealiseerd.
Tacrip – Het assortiment omvat zowel losse noppen en ribben in verschillende lengtes als geprefabriceerde mat-elementen.
Vloerindicatoren – Snel en veilig: De oriëntatiehulpmiddelen kunnen door middel van een boorgat worden bevestigd of eenvoudig op de gewenste ondergrond worden gelijmd en ze zijn in verschillende materiaalvarianten verkrijgbaar.