Durabase FGT van Dural voor kritische ondergronden

Met Durabase FGT introduceert Dural nu een nieuwe wapeningsmat, die bij kritische, niet voldoende draagkrachtige ondergronden de nodige stabiliteit voor het leggen van een nieuwe vloer mogelijk maakt. En dat zonder kostbare saneringsmaatregelen.

Durabase FGT completeert het uitgebreide productassortiment van Dural van beproefde mattensystemen voor composiet-afdichting en ontkoppeling met een wapeningsmat, die stevigheid en flexibiliteit combineert. Met zijn eigenschappen is deze met name geschikt voor het leggen van nieuwe vloeren op kritische, niet voldoende draagkrachtige ondergronden. Zowel tegels van groot formaat of natuursteen als ook direct verlijmde tapijt-vloerbedekkingen kunnen op deze wijze snel en ongecompliceerd worden gelegd – zonder de noodzaak van een complexe opbouw van de bestaande ondergrond.

Gaat lang mee vanwege een hoge belastbaarheid

Het product neemt puntbelastingen van maximaal 15.500 Newton op en voert deze in de ondergrond af. De hoge belastbaarheid van de mat laat ook zien, dat zelfs bij een 400.000-voudige doorbuiging van 1,8 millimeter er geen beschadiging van de bovenlaag plaatsvindt. Wat betreft de scheuroverbrugging ligt de waarde van de kracht, die moet worden toegepast om de scheur groter te maken op een zeer hoge 13,3 kilonewton. Ondanks deze zeer hoge belastbaarheid heeft het mattensysteem een materiaaldikte van slechts 1,5 millimeter. Daardoor wordt een geringe opbouwhoogte en een materiaalbesparende verwerking bereikt.

In een paar stappen naar een stabiele ondergrond

De verwerking is zeer eenvoudig. Eerst wordt er tegellijm aangebracht en vervolgens wordt de Durabase FGT-mat met het vlies naar beneden gericht opgeplakt. Nadat de tegellijm is uitgehard volgen de verdere legstappen die passen bij de gewenste vloer.

Met de materiaaleigenschappen, de geringe opbouwhoogte en de eenvoudige verwerking is Durabase FGT een functioneel alternatief voor klassieke saneringsmethoden. Het systeem zorgt voor een veilige en lang meegaande basis voor perfect gelegde vloeren.

Op OSB-platen leggen